ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραμανλής: Θα ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία

23:13 - 28 Ιουν 2006 | Οικονομία
Για συνέχιση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων στην παιδεία, με βασικό στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης, έκανε λόγο την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, μιλώντας στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα.

«Σχεδιάζουμε μεταρρυθμίσεις που ανοίγουν το δρόμο για μια συνεχή άνοδο του επιπέδου των σπουδών σε όλα τα δημόσια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Είναι μεταρρυθμίσεις που εξασφαλίζουν πτυχία για δουλειά, που εξοπλίζουν τα νιάτα της χώρας μας με περισσότερες δυνατότητες επιτυχίας και προόδου στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον» τόνισε ο πρωθυπουργός σχετικά.

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι «με αυτούς τους στόχους η κυβέρνηση προωθεί ανοιχτό διάλογο με όλους, για να συνθέσει τη μέγιστη κοινή συνισταμένη», προσθέτοντας ότι βασική επιδίωξη είναι «να ενισχυθεί η παιδεία ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης, δικαιότερης διανομής του εισοδήματος, κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης, ατομικής προκοπής και συλλογικής προόδου».

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση πέτυχε με ήπιο τρόπο σημαντική μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και εξασφάλισε μέσα στο 2006 την υποχώρησή του κάτω από το 3% του ΑΕΠ. «Επίσης πέτυχε ρυθμούς ανάπτυξης υπερδιπλάσιους του μέσου όρου των χωρών της Ευρωζώνης, πέτυχε να αναστρέψει τις πτωτικές τάσεις στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας» .

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη συνεργασία με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα στήριξε και στηρίζει ενεργά την ένταξη των δύο αυτών χωρών στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Πρόσθεσε δε, ότι «οι ενδιαφερόμενες χώρες θα πρέπει να υιοθετήσουν και να αποδείξουν στην πράξη ότι ακολουθούν σε κάθε περίπτωση την επιταγή για πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα του ανθρώπου, τη διεθνή νομιμότητα, την αρχή της συνεννόησης και της καλής πίστης, την επίλυση κάθε εκκρεμότητας που άφησε πίσω του το παρελθόν».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.