ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαγκριώτης: "Αλλάζει το σύστημα ανάθεσης και εκτέλεσης δημόσιων έργων"

16:23 - 09 Μαρ 2011 | Οικονομία
Σχέδιο νόμου που αποσκοπεί στην αναμόρφωση του συστήματος ανάθεσης και εκτέλεσης συμβάσεων Μελετών και Δημοσίων Έργων, έχει καταρτίσει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών Ιωάννης Μαγκριώτης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Έλενας Ράπτη.

Στόχος του σχεδίου νόμου, όπως σημειώνει ο υφυπουργός, είναι «η αντιμετώπιση των προβλημάτων και των αρρυθμιών που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν».

Με το νομοσχέδιο, αναφέρει επίσης ο κ. Μαγκριώτης, επιδιώκεται η διαμόρφωση ενός νομοθετικού πλαισίου για το σχεδιασμό και την εκτέλεση στη χώρα μας ποιοτικών υποδομών, που περαιώνονται στον προκαθορισμένο χρόνο και εντός του προϋπολογισθέντος κόστους και, το κυριότερο, υποδομών που ανατίθενται και εκτελούνται υπό καθεστώς πλήρους διαφάνειας, ελεύθερου και ανόθευτου ανταγωνισμού, γεγονός που θα βοηθήσει τον κλάδο των κατασκευαστών.

Όπως ενημερώνει την κ. Ράπτη, ο υφυπουργός Υποδομών, το σχέδιο νόμου βρίσκεται σε ανοιχτή διαβούλευση, σε συνεχή συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς και δεν έχει λάβει την οριστική του μορφή.

Ειδικά για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης το υπουργείο προωθεί την κατασκευή σημαντικών έργων που θα αλλάξουν την αναπτυξιακή δυναμική της πόλης και παράλληλα θα δημιουργήσουν κινητικότητα στις επιχειρήσεις του κατασκευαστικού κλάδου και γενικότερα στην τοπική οικονομία, σημειώνει ο κ. Μαγκριώτης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.