ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά»: Χρηματοδότηση 1.475 επιχειρήσεων με 54 εκατ.

15:27 - 29 Ιουν 2006 | Οικονομία
Αποφάσεις με τις οποίες χρηματοδοτούνται 1.475 επιχειρήσεις με το ποσό των 54 εκατομμυρίων ευρώ για την ολοκλήρωση έργων που είχαν ενταχθεί στους δύο Κύκλους του προγράμματος «Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά», συνολικού προϋπολογισμού 136 εκατομμυρίων ευρώ υπέγραψαν ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αναστάσιος Νεράντζης.

Τα έργα αυτά αφορούν επενδυτικά σχέδια μικρομεσαίων επιχειρήσεων και έχουν ως στόχο τον εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών τους συστημάτων. Με το πρόγραμμα «Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά» του Α΄ και Β΄ Κύκλου, το υπουργείο Ανάπτυξης προχωρεί στην υλοποίηση της στρατηγικής του για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με την ενίσχυση της ηλεκτρονικοποίησης και μηχανοργάνωσης της λειτουργίας τους.

Το πρόγραμμα «Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά» είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας».

Παράλληλα το υπουργείο Ανάπτυξης και η Κοινωνία της Πληροφορίας βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία για το σχεδιασμό και την προκήρυξη του νέου Προγράμματος «Ψηφιακό Μέλλον» που αποτελεί το επόμενο βήμα στη στρατηγική του υπουργείου Ανάπτυξης για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Το νέο Πρόγραμμα «Ψηφιακό Μέλλον» ενθαρρύνει την ηλεκτρονικοποίηση της λειτουργίας των Ελληνικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, που απασχολούν 15 έως 250 άτομα, μέσα από τεχνολογικές επενδύσεις που θα συμβάλουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας τουςκαι στην αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρει η Κοινωνία της Πληροφορίας.

Το νέο πρόγραμμα έχει ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για τις επιχειρήσεις σε σχέση με το Πρόγραμμα «Επιχειρείται Ηλεκτρονικά». Ο προϋπολογισμός κάθε πρότασης αυξάνεται μέχρι 800.000 ευρώ (από 250.000 ευρώ) και το ποσοστό ενίσχυσης αυξάνεται σε 45 – 55% ανάλογα με την Περιφέρεια στην οποία γίνεται η επένδυση (από 40% για όλη τη χώρα). Τέλος, η διάρκεια υλοποίησης των έργων είναι 1 έτος από την υπογραφή της Σύμβασης. Η έναρξη υποβολής των προτάσεων αναμένεται στις αρχές Ιουλίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.