ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ε.Ε.: Προσφυγή εναντίον της Ελλάδας για τη χρήση λιμενικών εγκαταστάσεων

17:47 - 29 Ιουν 2006 | Οικονομία
Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον της Ελλάδαςαποφάσισε να καταθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επειδή «δεν τήρησε την κοινοτική νομοθεσία σχετικά με τη βελτίωση του βαθμού διάθεσης και της χρήσης λιμενικών εγκαταστάσεων παραλαβής αποβλήτων πλοίου και καταλοίπων φορτίου».

Η Ελλάδα, μεταξύ άλλων ευρωπαϊκών χωρών,θα έπρεπε, όπως αναφέρει η Επιτροπή, να είχε καταρτίσει και εφαρμόσει σχέδια παραλαβής και χειρισμού αποβλήτων για όλους τους λιμένες τους έως τις 27 Δεκεμβρίου 2002.

    Η Επιτροπή αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της ότι αποφάσισε να στραφεί εναντίον της Ελλάδας και των άλλων κρατών μελών, επειδή δεν εφάρμοσαν επαρκώς την οδηγία 2000/59/ΕΚ της 27ης Νοεμβρίου 2000, σχετικά με τις λιμενικές εγκαταστάσεις παραλαβής αποβλήτων πλοίου και καταλοίπων φορτίου.

Στόχος της οδηγίας είναι να μειωθούν οι απορρίψεις, στη θάλασσα, αποβλήτων πλοίου και καταλοίπων φορτίου από πλοία που χρησιμοποιούν κοινοτικούς λιμένες, μέσω της βελτίωσης του βαθμού διάθεσης και χρήσης εγκαταστάσεων σχεδιασμένων για την παραλαβή και επεξεργασία τέτοιων αποβλήτων και καταλοίπων, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.