ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΒΒΕ: Ακόμη λιγότερες επενδύσεις το 2011

23:19 - 18 Μαρ 2011 | Οικονομία
Η ανεπάρκεια κεφαλαίων και το πολύ μεγάλο επιχειρηματικό ρίσκο, καθιστούν σχεδόν απαγορευτικές τις επενδύσεις στην Ελλάδα, ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) Νικόλαος Πέντζος, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα: «Προτάσεις για την Απλοποίηση του Συστήματος Αδειοδότησης στη Βιομηχανία».
"Βρισκόμαστε σε μια αρνητική συγκυρία κατά την οποία διαπιστώνεται μείωση της επενδυτικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων και πρόβλεψη για περαιτέρω μείωσή της και το 2011", ανέφερε ο κ. Πέντζος, χαρακτηρίζοντας απολύτως θετικές τις αποφάσεις για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου από την τρόικα.

Τόνισε, ωστόσο, ότι είναι επιτακτική ανάγκη τα μέτρα ανάπτυξης να γίνουν πραγματικότητα.

Όπως υπογράμμισε, βασικές προϋποθέσεις για να επιτευχθεί η οικονομική ανάπτυξη είναι η παροχή ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις και η θεσμοθέτηση πραγματικών μέτρων, που όπως είπε, θα βοηθούν τη λειτουργία της καθημερινότητας των επιχειρήσεων.

Χαρακτήρισε παράλληλα κρίσιμο το ζήτημα των αδειών λειτουργίας για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις και υπογράμμισε ότι παρά τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης ο βιομηχανικός κόσμος παραμένει ιδιαίτερα προβληματισμένος.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:38 - 20 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.