ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατατίθεται έως τη Δευτέρα η τροπολογία για το γήπεδο του ΠΑΟ

19:14 - 29 Ιουν 2006 | Οικονομία
Διαβεβαιώσεις ότι η τροπολογία για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, θα κατατεθεί αύριο ή το αργότερο τη Δευτέρα, έδωσε την Πέμπτη ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, στη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Αθηναίων Θ. Μπεχράκη και το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γ. Βαρδινογιάννη.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, ο κ. Βαρδινογιάννης εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για τους χειρισμούς του ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ από την πλευρά του ο κ. Σουφλιάς, αστειευόμενος, είπε στο μεγαλομέτοχο του ΠΑΟ: «και τώρα δώστα όλα και φέρε τον Σαβιόλα».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Βαρδινογιάννη, τα έργα αναμένεται να αρχίσουν μέσα στο 2007 και το νέο γήπεδο θα είναι έτοιμο το 2008.

Η ρύθμιση που θα κατατεθεί προβλέπει μία σημαντική μητροπολιτική παρέμβαση και τη συνδυασμένη αστική ανάπλαση και ανάπτυξη των περιοχών λεωφόρου Αλεξάνδρας και Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων.

Αναλυτικότερα, αποβλέπει στα εξής:

α. Στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πρωτεύουσα.

β. Στη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και αναψυχής στο ιδιαίτερα επιβαρυμένο τμήμα της πόλης των Αμπελοκήπων στο οποίο συγκεντρώνονται σημαντικές δημόσιες δραστηριότητες (Νοσοκομεία, Δικαστήρια, Δημόσιες Υπηρεσίες, κλπ)

γ. Στη δημιουργία μεγάλου πόλου αναψυχής, αθλητισμού και πολιτιστικών λειτουργιών που θα εξυπηρετεί ζωτικές λειτουργίες ολόκληρου του Μητροπολιτικού Συγκροτήματος της Αθήνας και τον εκσυγχρονισμό παραδοσιακών περιοχών βιομηχανικής συγκέντρωσης. Ο νέος πόλος πολλαπλών λειτουργιών στον Βοτανικό, θα τροφοδοτήσει οικονομικά την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων σε μια περιοχή που σήμερα βρίσκεται σε αδράνεια, με παράλληλη εξασφάλιση των απαραίτητων κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου.

Οπως τόνισε ο υπουργός, η προτεινόμενη μητροπολιτική παρέμβαση είναι στρατηγικής σημασίας, αφού θα λειτουργήσει ως μοχλός για να τεθεί σε εφαρμογή και να συγκεκριμενοποιηθεί το πρόγραμμα ενοποίησης των χώρων πρασίνου και οι γενικοί στόχοι ανάπλασης της περιοχής Αμπελοκήπων.

Ο κ. Σουφλιάς ανέφερε επίσης ότι η επιτρεπόμενη μέχρι σήμερα δόμηση των 60.000 τμ που αντιστοιχεί στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, μεταφέρεται στο Βοτανικό, σε μία περιοχή χωροταξικά, πολεοδομικά και περιβαλλοντικά πλέον συμβατή για την υποδοχή αυτού του κτιριακού όγκου.

Στην περιοχή υπάρχουν σήμερα παλιά βιομηχανικά κτίρια, τα οποία θα απομακρυνθούν, ώστε να διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος για την υποδοχή του γηπέδου.

Σύμφωνα με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, στο Βοτανικό, σε μία συνολική περιοχή περίπου 180.000 τμ, θα επιτραπεί κάλυψη 40% και η δομημένη επιφάνεια θα καλύπτει για το γήπεδο ποδοσφαίρου 53.000 τμ, το κλειστό γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ 8.500 τμ και το Δημοτικό Πολυλειτουργικό Κτίριο 42.500 τμ.

Στο γήπεδο ποδοσφαίρου, οι συνοδευτικές αθλητικών δραστηριότητες θα είναι σε ποσοστό 17,5% επί του συνόλου δηλαδή 9.275 τμ και οι εμπορικές δραστηριότητες θα είναι επίσης σε ποσοστό 17,5% επί του συνόλου, δηλαδή 9.275 τμ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.