ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπακωνσταντίνου: Δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους

19:31 - 01 Απρ 2011 | Οικονομία
Με κατηγορηματικό τρόπο απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο συνεδρίου στο Τσερνόμπιο της Βόρειας Ιταλίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dow Jones Newswires. "Δεν είμαι ο μόνος" που απορρίπτει την ιδέα αυτή, είπε ο Υπουργός σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg ενώπιον δημοσιογράφων.
Ο Υπουργός είπε ότι υπάρχει "κάποια υστέρηση" στα φορολογικά έσοδα το πρώτο δίμηνο του 2011, αλλά σημείωσε ότι η μείωση του ελλείμματος είναι μεγαλύτερη από το στόχο. Οποιαδήποτε ενδεχόμενη δημοσιονομική απόκλιση, πρόσθεσε, θα απαιτήσει περαιτέρω μείωση των δημόσιων δαπανών, ενώ ανέφερε ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει τα τελικά στοιχεία για το έλλειμμα στο τέλος του μήνα.

Ο Υπουργός είπε ότι εξακολουθεί να εκτιμά ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί φέτος κατά 3%, αλλά σημείωσε ότι υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο η μείωση να είναι μικρότερη, χάρη στην ταχεία αύξηση των εξαγωγών. "Γνωρίζουμε ότι η ύφεση ήταν πέρυσι βαθύτερη από αυτή που νομίζαμε", πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.