ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άγριο κυνηγητό της εισιτηριοδιαφυγής από τους ελεγκτές του ΟΑΣΑ

13:06 - 04 Απρ 2011 | Οικονομία
H "μαύρη τρύπα" στις δημόσιες μεταφορές να ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, sύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Έτσι, οι ελεγκτές του ΟΑΣΑ αρχίζουν ασφυκτικούς ελέγχους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προκειμένου να αντιμετωπιστεί τουλάχιστον η εισιτηριοδιαφυγή.

Από τη Δευτέρα ενεργοποιούνται περίπου 150 ελεγκτές, οι οποίοι με τη συνδρομή και της αστυνομίας θα πραγματοποιούν ελέγχους σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για τον εντοπισμό όσων δεν χτυπούν εισιτήριο και την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων. Πρόκειται για ένστολους εργαζόμενους, που θα αποτελούν το Σώμα Ελεγκτών Κομίστρου.
Η λαθρεπιβίβαση σε αστικά λεωφορεία, τρόλεϊ και τραµ επισύρει πρόστιµο ύψους 72 ευρώ, ενώ στο Μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδροµο το ύψος του προστίµου ανεβαίνει στα 84 ευρώ. Όσοι αρνηθούν να πληρώσουν το πρόστιμο μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, ενδέχεται να έλθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη και να τους επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών μηνών εξαγοράσιμη. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΣΑ, κάθε χρόνο μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς περίπου 850 εκατ. επιβάτες. Περίπου 120 εκατ. είναι λαθρεπιβάτες ή επιβιβάζονται με πλαστά εισιτήρια.
Παράλληλα αναμένεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο, το οποίο θα είνια η οριστική λύση του προβλήματος, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών. Το συγκεκριμένο μέτρο, όπως έχει ανακοινωθεί, θα καθιερωθεί με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.