ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπακωνσταντίνου: "Οι σειρήνες καταστροφολογίας κάνουν λάθος"

11:47 - 05 Απρ 2011 | Οικονομία
Η κυβέρνηση θα συνεχίσει με συνέπεια και αποφασιστικότητα την υλοποίηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής,, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σε διεθνές φόρουμ για κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών, που διοργανώνεται στην Αθήνα. Ο κ.Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε "σε σειρήνες καταστροφολογίας" που δεν ερμηνεύουν σωστά και δεν δίνουν λύσεις στα προβλήματα. Οι άλλοι δρόμοι που προτείνονται οδηγούν μόνο στη χρεοκοπία και σε αδιέξοδα, επισήμανε ο υπουργός.

Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι υπάρχουν λάθη και αστοχίες, που αναπόφευκτα γίνονται σε μια τέτοια προσπάθεια, τα οποία δεσμεύθηκε ότι θα διορθωθούν.
Ο κ.Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι βρισκόμαστε σε μια κομβική στιγμή όπου η ανάκαμψη έχει ξεκινήσει, οι εξαγωγές παρουσιάζουν σημαντική αύξηση ενώ παράλληλα παρατηρείται και ανάκαμψη της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης.
Έκανε λόγο για μια επώδυνη προσπάθεια και παραδέχθηκε ότι απαιτούνται θυσίες ακόμα και από ανθρώπους που δεν έφταιξαν. Δήλωσε, επίσης, ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθούν οι νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.