ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθνικό σχέδιο για την πορεία της Ελλάδας αναμένεται από τον πρωθυπουργό

09:54 - 06 Απρ 2011 | Οικονομία
Εθνικό σχέδιο για την πορεία της χώρας τα επόµενα δύο χρόνια, πρόκειται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου µε µπαράζ δηµόσιων παρεµβάσεων που θα κάνει την προσεχή εβδοµάδα. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”, το σχέδιο αυτό θα αποτελέσει το πολιτικό πλαίσιο και θα συνοδευθεί με σειρά πρωτοβουλιών του πρωθυπουργου, σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Τελικός στόχος είναι να μετατραπεί η έγκριση του προγράμματος σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

Όπως αποφασίστηκε σε κλειστή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, ο κ. Παπανδρέου θα επιχειρήσει να ανακτήσει µε τον τρόπο αυτό την εµπιστοσύνη της κοινής γνώµης, εµφανίζοντας το εθνικό σχέδιο ως τη µόνη διέξοδο για την περαιτέρω πορεία της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα συγκληθούν το Υπουργικό Συµβούλιο, τόσο σε άτυπη συνεδρίαση, όσο και σε τακτική, όπως και η Κοινοβουλευτική Οµάδα του κόµµατος, χωρίς να αποκλείεται και η σύγκληση κοµµατικών οργάνων. Στη διάρκεια αυτών των δηµόσιων εµφανίσεων ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει συγκεκριµένες παρεµβάσεις σε τέσσερα επίπεδα, ώστε, όπως προαναφέρθηκε, να επανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε πολιτικό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπό τον κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε ότι στο εθνικό σχέδιο για τη χώρα από τώρα ώς τις εκλογές του 2013 θα περιληφθούν:

-Τα µέτρα δηµοσιονοµικής εξυγίανσης που περιλαµβάνει το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα Σταθερότητας

-Οι αποκρατικοποιήσεις ∆ΕΚΟ και η αξιοποίηση της δηµόσιας περιουσίας

-Μέτρα για την ανάπτυξη και την εξ αυτής ανάκαµψη της οικονοµίας, για την έλλειψη των οποίων η κυβέρνηση δέχεται ισχυρή κριτική όχι µόνο από την αντιπολίτευση, αλλά και από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ

-Μέτρα κοινωνικής προστασίας περιορισµένης κλίµακας για κοινωνικές οµάδες οι οποίες έχουν πληγεί από τα όσα µέτρα ελήφθησαν πέρυσι και κινούνται στα όρια της φτώχειας (συνταξιούχοι, χαµηλόµισθοι κλπ).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.