ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ. Πισσαρίδης: "Καταργείστε τους περιορισμούς στις απολύσεις"

10:10 - 11 Απρ 2011 | Οικονομία
Την κατάργηση των περιορισμών στις απολύσεις και την αύξηση -υπό προϋποθέσεις- του επιδόματος ανεργίας, ώστε να γίνει ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία, πρότεινε ο νομπελίστας οικονομολόγος και καθηγητής οικονομικών του London School of Economics, κ. Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Μιλώντας σε διάλεξη στα πλαίσια της ετήσιας σειράς διαλέξεων «Νόμπελ Οικονομικών» από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Τράπεζα Κύπρου, ο κ. Πισσαρίδης αναφέρθηκε στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε η Ελλάδα να κατορθώσει να βγει από την οικονομική κρίση, τονίζοντας ότι ο φαύλος κύκλος της χαμηλής παραγωγικότητας και του υψηλού χρέους αντιμετωπίζεται αποκλειστικά και μόνο με ριζικές αλλαγές στην οικονομία, αφού πρώτα όμως οι κοινωνικοί εταίροι καταλήξουν στη μεταξύ τους συμφωνία.

Κατά τον νομπελίστα οικονομολόγο, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας σε διεθνή βάση είναι μονόδρομος. Ο κ. Πισσαρίδης επισημαίνοντας το δύσκολο έργο που έχει να φέρει εις πέρας η ελληνική κυβέρνηση ως προς την έξοδο της χώρας στις αγορές, έσπευσε να διευκρινίσει τα δικαιώματα που πρέπει να καταργηθούν, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους θα πραγματοποιηθεί με επιτυχία η απελευθέρωση των αγορών. Τέλος, ο ίδιος επεσήμανε και το ρόλο που θα έπρεπε να έχουν τα συνδικάτα και οι συντεχνίες στην ελληνική οικονομία.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:22 - 11 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.