ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταυράκης: Η Κύπρος διαθέτει τον τρίτο καλύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη τα τρία τελευταία χρόνια

17:11 - 12 Απρ 2011 | Οικονομία
Ψήφο εμπιστοσύνης προς την οικονομία της Κύπρου, χαρακτήρισε ο Υπουργός των Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης τις εκτιμήσεις Απριλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε ό,τι αφορά την Ευρώπη και ειδικότερα την Κύπρο.
Παρουσιάζοντας τις εκτιμήσεις αυτές σε συνέντευξη τύπου, ο κ. Σταυράκης ανέφερε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει για την Κύπρο, θετικούς και αυξημένους ρυθμούς ανάπτυξης, μείωση του δημοσίου ελλείμματος και σταθεροποίηση του δημόσιου χρέους.
Αυτές οι εκτιμήσεις, είπε, γίνονται παράλληλα με εκτιμήσεις για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, για την οποία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει επιβράδυνση τα επόμενα ένα με δύο χρόνια, λόγω της αύξησης της τιμής των πετρελαιοειδών, της αναταραχής στη Μέση Ανατολή και της φυσικής καταστροφής στην Ιαπωνία.
Ο κ.Σταυράκης ανακοίνωσε ότι σήμερα το υπουργείο προχώρησε σε νέο δανεισμό αναχρηματοδότησης του χρέους, ύψους €20 εκατ. από το ECP (European Commercial Paper) με ανταγωνιστικό επιτόκιο 3,05%.
Απέρριψε ακόμη τον ισχυρισμό ότι η κυπριακή οικονομία είναι η τέταρτη χειρότερη της ΕΕ, λέγοντας ότι αντίθετα "η Κύπρος διαθέτει τον τρίτο καλύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη τα τρία τελευταία χρόνια και το δημόσιο χρέος είναι πολύ καλύτερο από άλλες χώρες, χωρίς να παραβλέπονται οι δυσκολίες που ενδεχομένως να αντιμετωπιστούν στο μέλλον".
Ο κύπριος Υπουργός των Οικονομικών ανέφερε ότι την προσεχή Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους, καθώς εδώ και λίγες μέρες το Υπουργείο Οικονομικών έχει την έκθεση του αναλογιστή σε ό,τι αφορά το συνταξιοδοτικό.
Τελευταία τροποποίηση στις 17:14 - 12 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.