ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπακωνσταντίνου: Η ανάπτυξη "κλειδί" για την αποφυγή της αναδιάρθρωσης

17:03 - 13 Απρ 2011 | Οικονομία
Με την επιστροφή στην ανάπτυξη η Ελλάδα θα αποφύγει το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης χρέους, δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου την Τετάρτη, μιλώντας σε συνέδριο των Financial Times σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε δουλειές και επενδύσεις, και δεν αλλάζουμε πορεία», είπε ο υπουργός. Η κυβέρνηση δεν συμφωνεί την αναδιάρθρωση του χρέους, τόνισε και είπε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δημιουργήσει πρωτογενή πλεονάσματα στον προϋπολογισμό. Κλειδί γι' αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται. Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ακόμα ότι οι εξαγωγές ανακάμπτουν και επανέλαβε την πρόβλεψη του ότι η οικονομία θα εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης στο τελευταίο τρίμηνο του 2011.

Στο ίδιο μήκος κύματος, σε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους συνεπάγεται και αποκλεισμό της Ελλάδας από τις διεθνείς αγορές.
«Το κόστος της αναδιάρθρωσης θα έπληττε και την πραγματική οικονομία. Θα μπορούσαν να υπάρξουν αλυσιδωτές επιπτώσεις. Όλες οι λόγοι αυτοί καθιστούν την αναδιάρθρωση χρέους μη επιθυμητή για την Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, απορρίπτοντας οποιαδήποτε συζήτηση για «εθελοντική αναδιάρθρωση». ίδιος τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη πρόσθετης χρηματοδότησης για το 2011, ενώ για το 2012 αποσαφήνισε πως η χώρα θα πρέπει να εκδώσει ομόλογα ύψους 25-30 δισ. ευρώ. Για την δυνατότητα επαναγοράς του χρέους, τόνισε πως θα είχε ενδιαφέρον εάν υπήρχαν τα κεφάλαια για να γίνει κάτι τέτοιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.