ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Rompuy: "Δεν έχει τεθεί στο τραπέζι αναδιάρθρωση"

13:17 - 18 Απρ 2011 | Οικονομία
Οι επιπτώσεις μιας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους θα ήταν "καταστροφικές", δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman van Rompuy σε συνέντευξη την Κυριακή, αποκλείοντας για άλλη μια φορά μια τέτοια κίνηση.
"Το αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης θα ήταν πραγματικά καταστροφικό", δήλωσε ο van  Rompuy σε γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι. " Δεν έχει τεθεί στο τραπέζι η αναδιάρθρωση του ελληνικού  χρέους". "Οι αρνητικές επιπτώσεις είναι πολύ μεγαλύτερες σε σχέση με τις θετικές", συμπλήρωσε.
Νωρίτερα την Δευτέρα το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής  Τράπεζας Nout Wellink δήλωσε στην Wall Street Journal ότι οι συζητήσεις για το αναπόφευκτο της  αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δεν είναι "προς το συμφέρον κανενός". "Θα πάρει την πίεση από την Ελλάδα...και πιθανό να προκαλέσει μετάδοση του προβλήματος",  δήλωσε.
Ο Wellink, που είναι και επικεφαλής της Επιτροπής της Βασιλείας για την Τραπεζική Εποπτεία,  προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι η χρεοκοπία κράτους-μέλους της ευρωζώνης θα είχε  "σοβαρές" επιπτώσεις στο χρηματοοικονομικό σύστημα του ευρωσυστήματος.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.