ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΒ: "Η κυβέρνηση καθυστερεί, η αντιπολίτευση σαμποτάρει"

14:58 - 18 Απρ 2011 | Οικονομία
Σφοδρή κριτική κατά των κομμάτων άσκησε τη Δευτέρα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών, λέγοντας ότι διακινδυνεύουν να στερήσουν τη χώρα από την τελευταία ευκαιρία που της προσφέρεται για να ανορθώσει την οικονομία της.

"Το φάσμα της επίσημης εθνικής πτώχευσης παραμένει απειλητικό γιατί η κυβέρνηση καθυστερεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, γιατί η αντιπολίτευση και το πελατειακό σύστημα σαμποτάρουν την υλοποίηση όσων ψηφίζονται", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος σε ομιλία του κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Τραπέζης της Ελλάδος.

Μεταρρυθμίσεις, αποκρατικοποιήσεις και το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα 2012-2015 αποτελούν "την ύστατη ευκαιρία για την κυβέρνηση να προωθήσει τις αλλαγές που θα ξανακάνουν τη χώρα μας διεθνώς φερέγγυα και το μέλλον μας βιώσιμο", είπε ο Δασκαλόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ δεν απέκλεισε ευθέως το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, αλλά διευκρίνισε ότι ακόμα και αν γίνει, στο πλαίσιο ευρύτερης ευρωπαϊκής λύσης, δεν θα απαλλάξει τη χώρα από την ανάγκη για βαθιές μεταρρυθμίσεις.

"Όποια μορφή κι αν πάρει τώρα η αναδιάρθρωση, αναπόφευκτα συνεπάγεται ακόμα πιο σκληρά μέτρα, ακόμα βαρύτερες θυσίες, ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση του επιπέδου ζωής μας, ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια για τη συντριπτική πλειοψηφία του κοινωνικού συνόλου".

"Κι αν κάποτε μπορεί ή πρέπει να γίνει στο πλαίσιο μιας ευρύτερης Ευρωπαϊκής λύσης, δεν θα μας απαλλάξει από την ανάγκη της ριζικής αλλαγής και του επίπονου εκσυγχρονισμού της οικονομίας".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.