ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναλυτές: Οι μεν λένε "τώρα αναδιάρθρωση", οι δε δεν την "βλέπουν" άμεσα

13:02 - 19 Απρ 2011 | Οικονομία
Από τη μία πλευρά, οι αναλυτές που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει και συνεπώς η αναδιάρθρωση του χρέους της είναι ένα τετελεσμένο γεγονός και από την άλλη, η πλευρά εκείνη που εκτιμά ότι η ελληνική αναδιάρθρωση αναμένεται μακροπρόθεσμα και όχι άμεσα.
Το ελληνικό ζήτημα έχει απασχολήσει Έλληνες και ξένους αναλυτές, επενδυτές και fund managers, ενώ έχει διχάσει τη γνώμη και τις προβλέψεις όλων των παραπάνω. Ο κορυφαίος αναλυτής της Puru Saxena Wealth Management δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC ότι η Ελλάδα είναι πλέον χρεοκοπημένη και ότι οι πολιτικοί της αρχηγοί θα πρέπει από δω και στο εξής να προτάξουν την αναδιάρθρωση το χρέους της.
Στον αντίποδα, ο αναλυτής της Bank of New York Mellon, Simon Derrick, δήλωσε και αυτός στο CNBC ότι παρόλο που η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα ήταν καλύτερο να γίνει τώρα και όχι αργότερα, καθώς θα έχει συνέπειες και για την υπόλοιπη περιφέρεια, ωστόσο δεν "βλέπει¨" τουλάχιστον άμεσα την ελληνική κυβέρνηση να κατευθύνεται προς τα εκεί.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:04 - 19 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.