ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΕΠΚΑ: Εως 4% φθηνότερο το φετινό πασχαλινό τραπέζι

17:56 - 19 Απρ 2011 | Οικονομία
Μειωμένο κατά 3,46% έως και 4% θα είναι το φετινό πασχαλινό τραπέζι για 8-10 άτομα, που θα περιλαμβάνει μαγειρίτσα, δύο κύρια πιάτα, δύο σαλάτες, τσουρέκι, αυγά και φρούτα, σύμφωνα με σχετική έρευνα αγοράς του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.).

Από την τιμοληψία, που πραγματοποιήθηκε τη Μ. Δευτέρα, προέκυψε ότι το εφετινό πασχαλινό τραπέζι θα στοιχίσει από 89,41 ευρώ έως 152,06 ευρώ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παρατηρούνται μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στις ανώτερες και στις κατώτερες τιμές των ίδιων προϊόντων.

Το αποτέλεσμα είναι ότι ένα τραπέζι με προϊόντα υψηλών τιμών είναι ακριβότερο κατά 70,07% από ένα τραπέζι με τα ίδια προϊόντα και τις ίδιες ποσότητες, που, όμως, αγοράστηκαν με τις κατώτερες τιμές. «Μια προσεκτική έρευνα, πριν από κάθε αγορά, είναι απαραίτητη και μπορεί να προστατεύσει το πορτοφόλι μας», συμπεραίνει το ΚΕ.Π.ΚΑ.

Επίσης, όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, συνιστά στους καταναλωτές να μην υπερβάλουν στις ποσότητες που αγοράζουν. «Η υψηλότερη τιμή δεν σημαίνει πάντοτε και καλύτερη ποιότητα», τονίζει το ΚΕ.Π.ΚΑ. και προτρέπει τους καταναλωτές σε έρευνα αγοράς, πριν αγοράσουν οτιδήποτε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.