ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσημη επίσκεψη Ευρ. Στυλιανίδη στο Καζακστάν

20:55 - 03 Ιουλ 2006 | Οικονομία
Υπό την προεδρία του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ευρ. Στυλιανίδη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η πρώτη Μικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδας – Καζακστάν στην ολοκαίνουργια πρωτεύουσα της χώρας, Αστάνα, με στόχο την ενίσχυση των εμπορικών μας σχέσεων με την ασιατική χώρα, η οποία διαθέτει το 75% των υδρογονανθράκων της Κεντρικής Ασίας και πολλές ανεξερεύνητες ευκαιρίες για τους επιχειρηματίες.

Όπως τόνισε ο κ. Στυλιανίδης κατά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Οικονομικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας, με το οποίο η ΜΔΕ έκλεισε τις εργασίες της, «αναμένουμε η βούληση διεύρυνσης των σχέσεων των δύο χωρών, να επισφραγισθεί κατά τις αυριανές συναντήσεις με τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, καθώς και με τον πρόεδρο της κρατικής εταιρίας φυσικού αερίου του Καζακστάν».

Για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, ο υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι μια συμμετοχή του Καζακστάν στην υλοποίηση του project, θα φέρει πιο κοντά τις δύο χώρες.

«Εμείς, τόσο στην αρχή της συμφωνίας με τη Βουλγαρία και τη Ρωσία, όσο και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, είμαστε ανοιχτοί στη συμμετοχή της πλευράς του Καζακστάν. Η πρόθεσή μας αυτή αποτυπώνεται και στο κείμενο που υπογράψαμε σήμερα» επεσήμανε ο ίδιος.

Το Πρωτόκολλο που φέρει την υπογραφή και του Α΄ υφυπουργού Εξωτερικών του Καζακστάν Ραχάτ Αλίεφ, προβλέπει την ολοκλήρωση των συμφωνιών για την αμοιβαία προστασία των επενδύσεων και την αποφυγή διπλής φορολογίας.

Οι δύο πλευρές ενθαρρύνουν, επίσης, τις ελληνικές κατασκευαστικές και μελετητικές εταιρείες να μετάσχουν στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του Καζακστάν, όπου παρατηρείται μια εντυπωσιακή ανοικοδόμηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.