ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Αναδιαρθρώστε το χρέος όσο είναι καιρός"

10:00 - 26 Απρ 2011 | Οικονομία
"Aναδιαρθρώστε το χρέος όσο είναι καιρός", αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Βlοomberg, την ώρα που η Ελλάδα κάθεται σε "αναμμένα κάρβουνα" περιμένοντας τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2010, το οποίο η Eurostat το τοπουθετεί πάνω κάτω στο 10,5% του ΑΕΠ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αρθρογράφο του Βloomberg, Μάθιου Λύν η Ελλάδα έχει ήδη καθυστερήσει να αναδιαρθρώσει το χρέος της και όσο πιο γρήγορα προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση τόσο καλύτερο για την ελληνική οικονομία, τονίζοντας ότι η καλύτερη λύση θα ήταν ένα haircut της τάξεως του 50% με την επιβολή τριετούς αναστολής των πληρωμών τόκων για τα δάνεια που θα παραμείνουν σε εκκρεμότητα.
Ο ίδιος εκφράζει την παραπάνω άποψη επικαλούμενος την εκτίναξη των ελληνικών spread και CDS πάνω από τις 1000 μονάδες βάσης, γεγονός το οποίο αυξάνει τις πιθανότητες χρεοκοπίας της χώρας.«Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα θα έπρεπε  να είχε γιορτάσει την επέτειο του πακέτου διάσωσης με διαφορετικό τρόπο - με την αναγγελία ότι θα αποχωριστεί μέρος των χρεών της», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Λυν. Όταν γίνει αποδεκτή η πρώτη πτώχευση στην Ευρωζώνη, τότε θα μπορεί να ξεκινήσει μια λογική συζήτηση για το πώς θα ισχυροποιηθεί το ενιαίο νόμισμα», αναφέρει ο αρθρογράφος του Bloomberg.

Ακόμη, υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας οι τιμές στην αγορά κατέδειξαν ότι οι περισσότεροι επενδυτές έχουν ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ελληνική αναδιάρθρωση είναι τελειωμένη υπόθεση. Αναφερόμενος, δε, σε αξιωματούχους σε Αθήνα και Βρυξέλλες που αρνούνται την αναδιάρθρωση, τονίζοντας πως δεν αποτελεί επιλογή, ο Λυν υποστηρίζει πως «θα πρέπει να σταματήσουν να υποκρίνονται».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:32 - 26 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.