ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σιούφας-Αλογοσκούφης σε δράσεις του ΟΟΣΑ για την πρόσβαση των ΜμΕ στις διεθνείς αγορές

12:27 - 04 Μαϊ 2006 | Οικονομία
Πρωτοβουλίες στη δραστηριότητα που προωθεί ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την εξάλειψη των εμποδίων πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές, έχουν αναλάβει ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη και με τη Νέα Ζηλανδία, η οποία ανήκει στην Οικονομική Συνεργασία Ασίας –Ειρηνικού (APEC).
Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας είχε προτείνει (7 Ιουλίου 2004) στο γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Donald Johnston την οργάνωση στην Ελλάδα της επόμενης Υπουργικής Διάσκεψης του ΟΟΣΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στην απάντησή του (4 Νοεμβρίου 2004) ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ H. Schlogl ενημέρωσε τον κ. Σιούφα ότι αυτή τη στιγμή δεν προβλέπεται η διοργάνωση τέτοιας (Υπουργικής) Διάσκεψης, αλλά πρότεινε να αναλάβει η Ελλάδα πρωτεύοντα ρόλο σε δραστηριότητα του ΟΟΣΑ για τη διεθνοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας με επιστολή του (22 Μαρτίου 2005) αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Schlogl, λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος της Ελλάδος για την εξωστρέφεια και τη διεθνοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο ρόλος της χώρας μας στη δραστηριότητα αυτή, ειδικότερα, συνίσταται:  Πρώτον, στη συμμετοχή στην εκπόνηση μελέτης του ΟΟΣΑ για τον εντοπισμό των εμποδίων διεθνοποίησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των μέτρων που λαμβάνουν σήμερα τα κράτη για τη διεθνοποίηση των ΜΜΕ καθώς και για τις μελλοντικές πρωτοβουλίες των κρατών και των διεθνών οργανισμών για την εξάλειψη των εμποδίων αυτών.  Δεύτερον, στην οργάνωση Διεθνούς διάσκεψης του ΟΟΣΑ στις 6 – 8 Νοεμβρίου 2006 στην Αθήνα με θέμα «Εξάλειψη των εμποδίων πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές». Σκοπός της Διάσκεψης αυτής είναι:
• Η εξέταση των εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις προσπάθειες επέκτασης των δραστηριοτήτων τους σε διεθνείς αγορές (με τη μορφή εξαγωγών, μεταφοράς τεχνολογίας, ξένων επενδύσεων, κοινών επιχειρήσεων, franchising κ.λπ)
• Η έγκριση ενεργειών και συστάσεων για την εξάλειψη των εμποδίων πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές προς τους διεθνείς οργανισμούς, τις εθνικές κυβερνήσεις, την επιχειρηματική κοινότητα, τους φορείς στήριξης των επιχειρήσεων. Στη Διάσκεψη προβλέπεται να συμμετάσχουν 500 σύνεδροι από 80 περίπου κράτη – μέλη και μη μέλη του ΟΟΣΑ. Οι σύνεδροι θα είναι εκπρόσωποι δημόσιων υπηρεσιών, φορέων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, διεθνών οργανώσεων και οργανισμών, πανεπιστημίων, μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.