ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλι Ρέν: "Καταστροφική για Ελλάδα κι Ευρωζώνη η αναδιάρθρωση"

15:47 - 02 Μαϊ 2011 | Οικονομία
Κάθετα αντίθετος με το ενδεχόμενο αναδιάθρωσης του ελληνικού χρέους εμφανίσθηκε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Ολι Ρεν.

"Οι υποστηρικτές της αναδιάρθρωσης του χρέους φαίνεται να αγνοούν τις δυνητικά καταστρεπτικές επιπτώσεις για την οικονομική σταθερότητα μιας χώρας αλλά και για το σύνολο της ευρωζώνης", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρεν.

Ειδικότερα, σε ομιλία του σε διάσκεψη που διοργάνωσαν από κοινού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με αντικείμενο τη μεταρρύθμιση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην ΕΕ, ο Ολι Ρεν επανέλαβε ότι "η αναδιάρθρωση του χρέους ούτε είναι αλλά και ούτε θα υπάρξει μέρος της στρατηγικής μας".
Σύμφωνα με τον κοινοτικό επίτροπο, αρμόδιο για οικονομικά ζητήματα,τα προγράμματα οικονομικής σύγκλισης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιρλανδία βρίσκονται σε αρχικά στάδια, με τις δύο αυτές χώρες να εφαρμόζουν πολύ φιλόδοξα σχέδια δημοσιονομικής προσαρμογής, διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα. O επίτροπος οικονομίας υποστήριξε ακόμη ότι "έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε την αγωνία σχετικά με το δημόσιο χρέος στις τρεις πιο ευάλωτες χώρες, την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία".
Όπως αποδεικνύεται από την πορεία των σπρεντ, η Ισπανία έχει αποσυνδεθεί από αυτές τις τρεις χώρες χάρη στην αποφασιστική πολιτική που ακολουθεί στο δημοσιονομικό, οικονομικό και διαρθρωτικό μέτωπο, κατέληξε ο Ολι Ρεν.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:07 - 02 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.