ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΟΣΑ: Πιθανή η ανάγκη για συμπληρωματικούς πόρους στην Ελλάδα

20:58 - 09 Μαϊ 2011 | Οικονομία
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα "συγκρατείται", "μπορεί όμως να καταστεί αναγκαίο" να προστεθούν συμπληρωματικοί πόροι χρηματοδότησης, επισήμανε από το Μιλάνο, σήμερα, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας κι Ανάπτυξης, του ΟΟΣΑ, κ. Άνχελ Γκουρία, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

"Συγκρατείται η οικονομική κρίση στην Ελλάδα", η οποία έχει λαμβάνειν σε δάνεια 110 δισεκατομμύρια ευρώ, όμως "μπορεί να καταστεί αναγκαίο να προστεθούν πρόσθετοι πόροι χρηματοδότησης", ανέφερε ο κ. Γκουρία.

"Ό,τι έχει συζητηθεί ήδη θα εξαρτηθεί από τις ελληνικές αρχές που θα πρέπει με τη δική τους βούληση να καθορίσουν τη στάση τους", πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

"Κάνει πολλά πράγματα η ελληνική κυβέρνηση, δουλεύουν πολύ σκληρά, γνωρίζουν τι να κάνουν, είναι αρμόδιοι άνθρωποι", επισήμανε επίσης.

Στο ερώτημα για τυχόν αναδιάρθρωση του ελληνικού εξωτερικού χρέους, ο ΓΓ του ΟΟΣΑ έκρινε ότι δεν είναι δυνατόν "πρωτίστως να φθάνουμε σε τέτοιο συμπέρασμα, στο συμπέρασμα αυτό φθάνουμε σε δεύτερο χρόνο".

"Δεν νομίζω πως σήμερα μπορούμε να απαντήσουμε με ένα 'ναι' ή με ένα 'όχι', υπογράμμισε".

Από την πλευρά του ο υπουργός των Οικονομικών της Ιταλίας, Τζούλιο Τρεμόντι, που ήταν παρών στο πλευρό του κ. Γκουρία στη συνέντευξη, αρνήθηκε και το παραμικρό σχόλιο αναφορικά με την ελληνική οικονομία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.