ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΟΣΑ: Είναι αναγκαίοι νέοι πόροι χρηματοδότησης για την Ελλάδα

08:36 - 10 Μαϊ 2011 | Οικονομία
Επαρκή χρόνο για την υλοποίηση της δημοσιονομικής προσαρμογής χρειάζεται η Ελλάδα, υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Ανχέλ Γκουρία, αφήνοντας όμως ανοικτό το ενδεχόμενο να «καταστεί αναγκαίο να προστεθούν επιπλέον πόροι χρηματοδότησης».
Μιλώντας τη Δευτέρα στο Μιλάνο, ο Ανχέλ Γκουρία υπογράμμισε πως «χρειάζεται χρόνος για να εκτιμηθεί εάν ένα πρόγραμμα προσαρμογής βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν μπορεί να αλλάζει μετά από τρεις ή έξι μήνες λέγοντας ότι δεν λειτουργεί».

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα «συγκρατείται, μπορεί όμως να καταστεί αναγκαίο να προστεθούν συμπληρωματικοί πόροι χρηματοδότησης».

«Ό,τι έχει συζητηθεί ήδη, θα εξαρτηθεί από τις ελληνικές αρχές που θα πρέπει με τη δική τους βούληση να καθορίσουν τη στάση τους» πρόσθεσε ο γγ του ΟΟΣΑ. «Κάνει πολλά πράγματα η ελληνική κυβέρνηση, δουλεύουν πολύ σκληρά, γνωρίζουν τι να κάνουν, είναι ικανοί άνθρωποι» συμπλήρωσε.

Στο ερώτημα για τυχόν αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ο ΓΓ του ΟΟΣΑ έκρινε ότι δεν είναι δυνατόν να «φτάνει εξαρχής κανείς σε τέτοιο συμπέρασμα, στο συμπέρασμα αυτό φθάνουμε σε δεύτερο χρόνο».

«Δεν νομίζω πως σήμερα μπορούμε να απαντήσουμε με ένα 'ναι' ή με ένα 'όχι'» υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο υπουργός των Οικονομικών της Ιταλίας Τζούλιο Τρεμόντι, παρών στην συνέντευξη Τύπου, αρνήθηκε και το παραμικρό σχόλιο αναφορικά με την ελληνική οικονομία.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.