ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στάινμπρουκ: Να αναδιαρθρωθεί το ελληνικό εξωτερικό χρέος

21:49 - 16 Μαϊ 2011 | Οικονομία
Να αναδιαρθρωθεί το ελληνικό εξωτερικό χρέος και να αποδεχθούν κάποιοι πιστωτές να ζημιωθούν, ζήτησε σήμερα ο κ. Πέερ Στάινμπρουκ, που θήτευσε υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μέχρι το 2009.
Συμμετέχοντας σε ένα πάνελ ομιλητών στο πανεπιστήμιο του Ααχαεν, ο σοσιαλδημοκράτης Στάινμπρουκ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει με κάποιον άλλον τρόπο να λύσει το πρόβλημα του εξωτερικού της χρέους.

Αναφέρθηκε σε μία "ήπια" αναδιάρθρωση του ώριμου εξωτερικού χρέους της Ελλάδας και στη μείωση των επιτοκίων του, αλλά και στην προοπτική κάποιοι πιστωτές να ζημιωθούν.

Εαν η Αθήνα δεν διαβουλευθεί στην κατεύθυνση αυτή, τότε η κρίση του χρέους θα γίνει "τρόμος χωρίς τέλος", τόνισε ο ομιλητής. "Θα χρειάζεται η μια διάσωση μετά την άλλη", τόνισε. Πρέπει οι πιστωτές να αναλάβουν τον κίνδυνο να ζημιωθούν, πρόσθεσε.

"Ας συμμετάσχουν οι πιστωτές σε μία τέτοια διαδικασία, ώστε να πειθαρχήσουν οι επενδυτές στη συνέχεια, προέτρεψε τέλος μιλώντας στο πανεπιστήμιο του Ααχεν ο πρώην υπουργός των Οικονομικών της Γερμανίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.