ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΣΕΕ: "Στη σωστή κατεύθυνση για μέτρα για το ιστορικό κέντρο"

12:43 - 17 Μαϊ 2011 | Οικονομία
Σε σωστό δρόμο εκτιμά ότι κινούνται τα μέτρα για την αναμόρφωση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Β.Κορκίδης.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ θεωρεί πως οι δράσεις που ανακοινώθηκαν για την Αθήνα δείχνουν πολιτική βούληση και διαχειρίζονται το αρνητικό κλίμα, ενώ προσπαθούν να κατευνάσουν την έκρηξη βίας από τα τελευταία δυσάρεστα γεγονότα. Στη δήλωσή του ο κ. Κορκίδης αναφέρει, μεταξύ άλλων ότι "είναι ντροπή το κέντρο της πρωτεύουσάς μας να είναι κέντρο ανομίας, φόβου, μίσους και βίας."
Τονίζει, ωστόσο, ότι κανένα κίνητρο δεν αρκεί για να προσελκύσει την επιστροφή οικογενειών και επιχειρήσεων στο κέντρο, εάν δεν δοθούν πρώτα λύσεις στα προβλήματα ανάμειξης του πληθυσμού, της προστασίας του πολίτη και της τόνωσης της αίσθησης ασφάλειας, στους εναπομείναντες κατοίκους και εμπόρους του κέντρου.
Άμεση προτεραιότητα, κατά τον κ.Κορκίδη, θα πρέπει να δοθεί στην εφαρμογή των μέτρων για την πάταξη του παρεμπορίου, την απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ, την εθελουσία απομάκρυνση παράνομων μεταναστών, τον ευπρεπισμό και την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων κτιρίων αλλά και τον άπλετο φωτισμό όλων των σκοτεινών σημείων της Αθήνας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.