ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιούνκερ: "Η αλληλεγγύη έχει όρια"

14:13 - 19 Μαϊ 2011 | Οικονομία
Άμεση προειδοποίηση για την ανάγκη να προωθηθούν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις άφησε την Πέμπτη ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung.

"Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι η αλληλεγγύη έχει τα όριά της, αν ο κόσμος στην Ευρώπη αποκτήσει την εντύπωση ότι η ελληνική πλευρά δεν επιδεικνύει την αναγκαία αποφασιστικότητα" τόνισε.
Ο επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του στη συνολική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι μια ενδεχόμενη ήπια αναδιάρθρωση δεν θα πρέπει να είναι μεμονωμένο μέτρα, αλλά μέρος ενός ολοκληρωμένου πακέτου μεταρρυθμίσεων.
Από την πλευρά του, ο Φινλανδός επίτροπος Όλι Ρεν εξέφρασε την Πέμπτη αμφιβολίες για την Ελλάδα, δηλώνοντας ότι η χώρα εμφανίζει μεταρρυθμιστική κόπωση.
Ο κ. Ρεν είπε ότι η ίδια τάση παρατηρείται και σε άλλες χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.
"Έχουμε κάποιο είδος μεταρρυθμιστικής κόπωσης στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, στην Γερμανία, στην Φιλανδία και στην Ολλανδία,όπως παρατηρήσαμε πρόσφατα στην Ελλάδα", δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνεδρίου στις Βρυξέλλες.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:46 - 19 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.