ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Van Rompuy: "Τεράστιοι οι κίνδυνοι από αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους"

12:47 - 24 Μαϊ 2011 | Οικονομία
Οι κίνδυνοι που έχουν σχέση με οποιασδήποτε μορφής αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι τεράστιοι και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο των φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy.

Τα σχόλια του Van Rompuy ακολουθούν τις νέες εντάσεις στις αγορές ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων που σημειώθηκαν στην αρχή της εβδομάδας, όπως αναφέρει το Dow Jones Newswires.
"Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος ότι η όποια μορφή αναδιάρθρωσης χρέους ή επιμήκυνσης επιδεινώνει την κατάσταση", τόνισε ο Van Rompuy στο πλαίσιο ετήσιου forum του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη στο Παρίσι.
"Ο κίνδυνος αποτυχίας σε τέτοιες περιπτώσεις είναι τεράστιος, σε σύγκριση με τα πιθανά οφέλη", σημείωσε.
Ο Van Rompuy είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποφασισμένη να αποφύγει ενδεχόμενη χρεοκοπία ή το επονομαζόμενο "πιστωτικό επεισόδιο."
"Έχουμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές για την αποτροπή χρεοκοπίας και πιστωτικού επεισοδίου", υπογράμμισε. Η έμφαση θα πρέπει να παραμείνει στις φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις για την Ελλάδα, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ενώ η Ελλάδα πρέπει να κάνει περισσότερα σε επίπεδο προσαρμογής, οι αγορές δεν της δίνουν αρκετό χρόνο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.