ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BEA: Τα νέα μέτρα προμηνύουν νέα ύφεση και δεν δείχνουν την έξοδο από το πρόβλημα

17:08 - 25 Μαϊ 2011 | Οικονομία
Tα νέα μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, σε σχέση με το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, δεν προσεγγίζουν στην λύση του προβλήματος, αλλά αντίθετα οδηγούν σε περαιτέρω ύφεση και υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του Έλληνα πολίτη, του οποίου οι αντοχές εξαντλούνται, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας.
Το ΒΕΑ τονίζει ότι εάν δεν βρεθεί ο τρόπος παράλληλα με την εξυπηρέτηση των αριθμητικών στόχων του προϋπολογισμού να οδηγηθούμε στην έξοδο από τον φαύλο κύκλο ύφεση-έλλειμμα-δανεισμός- αύξηση δημόσιου χρέους, δεν θα λυθεί το Ελληνικό πρόβλημα. ''Το κλειδί βρίσκεται στα χέρια της Ευρώπης και σε βοήθεια με περισσότερο αναπτυξιακό προσανατολισμό. Σήμερα όμως η Ευρώπη των πολλαπλών ταχυτήτων, όπως διαμορφώθηκε, απομακρύνεται ηθελημένα από την έννοια της Κοινοτικής Αλληλεγγύης και εμφανίζεται να αγνοεί τις δικές της ευθύνες, για τον τρόπο δόμησης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος'' σχολιάζει το ΒΕΑ και σημειώνει το φόβο του ότι η χώρα μας ''θα αποτελέσει το εξιλαστήριο θύμα του ελλείμματος μιας ευρωπαϊκής πολιτικής λύσης, που οδηγεί σε υποκατάσταση της ευρωπαϊκής πολιτικής, από την πολιτική και τα συμφέροντα των ισχυρών της''.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν σημειώνει το ΒΕΑ ότι οφείλουμε να αναπτύξουμε μεγαλύτερες αντιστάσεις σε θέματα που βλάπτουν τα ελληνικά συμφέροντα μέσα από ελληνικές θέσεις που θα διαπνέονται από το πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας όλων των πολιτικών πλευρών.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.