ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο δρόμο της συγχώνευσης πέντε νοσοκομεία του ΙΚΑ

14:15 - 31 Μαϊ 2011 | Οικονομία
Πέντε ιατρεία του ΙΚΑ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη συγχωνεύονται από την Τετάρτη 1η Ιουνίου με τις δομές του ΕΣΥ, τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Από εδώ και στο εξής οι γιατροί του ΕΣΥ θα μπορούν να γράφουν σε συνταγολόγια του ΙΚΑ.

Ο κ. Λοβέρδος διευκρίνισε ότι η πλήρης λειτουργία των δομών αναμένεται να ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου, διότι είναι απαραίτητη μια περίοδος προσαρμογής, ώστε να διευκολυνθούν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, οι οποίοι μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου θα συνεχίσουν να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους, όπως και σήμερα.
Παράλληλα ο υπουργός ανακοίνωσε ότι το πρωί της Τετάρτης θα καταθέσει την εισαγγελία πρωτοδικών στοιχεία για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Επίσης, ανακοίνωσε τη συγχώνευση προνοιακών δομών από 91 που είναι σήμερα σε 22, ενώ είπε ότι έως το τέλος του 2011 θα εξοικονομηθούν άλλα 500 εκατ. ευρώ από το φάρμακο σε ό,τι αφορά τα Ταμεία.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι το ΙΚΑ πληρώνει τα «σπασμένα» του κλάδου Υγείας των νοσοκομείων και δεν μπορεί να τα διαχειριστεί. Επίσης σημειώθηκε πως δεύτερος μεγάλος στόχος είναι καλύτερες υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους και μικρότερη σπατάλη. Ακόμη, τονίστηκε, πως το 2012 θα υπάρξει περιορισμός των δαπανών των Ταμείων μέσω του Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) σε 7,2 δισ. ευρώ από 10,6 δισ. ευρώ το 2009.
Στην ίδια συνέντευξη ανακοινώθηκε ότι η έναρξη λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ προγραμματίζεται για την 1η Σεπτεμβρίου 2011. Το προσωπικό του ΙΚΑ μεταφέρεται στα νοσοκομεία ενώ οι γιατροί του ΙΚΑ θα μπορούν να διατηρούν και προσωπικό ιατρείο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.