ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Διαψεύδει τα περί μη συμμετοχής του ΔΝΤ στην 5η δόση

15:09 - 01 Ιουν 2011 | Οικονομία
Ή Γερμανία αναμένει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν καθώς και να δώσουν νέα βοήθεια στην Ελλάδα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών με αφορμή και διαψευδοντας στην ουσία δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, σύμφωνα με το οποίο φαινόταν βέβαιο ότι το ΔΝΤ δεν θα καταβάλει το δικό του μερίδιο στην επόμενη δόση των 12 δισ. ευρώ στην Αθήνα.
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι ιδιώτες ομολογιούχοι θα πρέπει να συμμετάσχουν σε όποια λύση υπάρξει για το ελληνικό χρέος και να μην επωμιστούν όλο το βάρος οι κυβερνήσεις.

«Αν οι φορολογούμενοι χρειαστεί να προετοιμαστούν να δώσουν στην Ελλάδα και άλλη βοήθεια, τότε είναι φυσικό οι ιδιώτες ομολογιούχοι να χρειάζεται να συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο σχέδιο», είπε.

«Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να πω με ποιο τρόπο ακριβώς θα γίνει αυτό, καθώς περιμένουμε ακόμη την έκθεση της τρόικας», είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι αναμένει την έκθεση το νωρίτερο την Παρασκευή το απόγευμα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.