ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχονται παρεμβάσεις κατά του λαθρεμπορίου καυσίμων...

09:06 - 07 Ιουν 2011 | Οικονομία
Νέες παρεμβάσεις κατά του λαθρεμπορίου ετοιμάζεται να προωθήσει το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής περίπου 400 εκατ. ευρώ ετησίως.
Οι παρεμβάσεις θα αφορούν μεταξύ άλλων τη συγκρότηση ειδικών ομάδων ελέγχου άρτια εξοπλισμένων που θα λειτουργούν 24 ώρες, 365 ημέρες σε περιοχές όπου έχει διαπιστωθεί μεγάλη παραβατικότητα (Προμαχώνας, Εξοχή, Ορμένιο κ.α.) και την άμεση χρησιμοποίηση του συστήματος ELENXIS από τους ελεγκτικούς μηχανισµούς και στον τομέα των καυσίμων.

Ακόμη, το προσεχές διάστημα θα υπάρξει εξίσωση του ΕΦΚ χημικών προϊόντων (τολουόλη, ξυλόλιο) στα επίπεδα εκείνου της βενζίνης, θα τοποθετηθεί ηλεκτρικό σύστημα αυτόματης καταγραφής βυτιοφόρων αυτοκινήτων σε όλους τους μεθοριακούς σταθμούς της χώρας και θα δροµολογηθεί η εγκατάσταση συστήματος εισροών - εκροών στις δεξαμενές των πρατηρίων.

Μάλιστα, ειδική ομάδα εργασίας θα παραδώσει έως τις 15 Ιουλίου πόρισμα στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για τα πως θα αναπτυχθεί αυτό το σύστημα έτσι ώστε να υπάρχει έλεγχος της διακίνησης του πετρελαίου θέρμανσης και ναυτιλίας σε όλα τα στάδια, από τα διυλιστήρια έως τον τελικό καταναλωτή.

Τέλος, για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου στο ναυτιλιακό πετρέλαιο το υπουργείο Οικονομικών θέτει σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία τα δύο νέα σκάφη του ΣΔΟΕ, τα οποία θα ελέγχουν συνεχώς τη διακίνηση ναυτιλιακού πετρελαίου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Πειραιά.
Τελευταία τροποποίηση στις 11:51 - 07 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.