ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σουφλιάς: Σε ένα χρόνο έτοιμο το 70% του Μαλιακού

21:01 - 10 Ιουλ 2006 | Οικονομία
Τη διαβεβαίωσή του ότι το 70 % του συνόλου των έργων στο πέταλο του Μαλιακού θα παραδοθεί στο κοινό τον Ιούλιο του 2007 έδωσε τη Δευτέρα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς, σε δηλώσεις που έκανε μετά την επιθεώρηση του εργοταξίου, τονίζοντας ότι στόχος είναι η μετατροπή του σε «πέταλο καλής τύχης».

Ο κ. Σουφλιάς επιθεώρησε το πρωί τις παρακάμψεις Αγίου Κωνσταντίνου και Καμμένων Βούρλων, συνολικού μήκους 20,2 χιλιομέτρων, των οποίων η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2007.

Όπως υποστήριξε ο υπουργός, «τα έργα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και οι τέσσερις εργολαβίες που είναι εγκατεστημένες στην περιοχή του πετάλου θα είναι παροδοτέες μέχρι και τα μέσα του 2008, ενώ οι διαδικασίες προχωρούν για δύο ακόμη τμήματα στο Τμήμα Νέα Κοίτης Σπερχείου έως Ροδίτσα, το οποίο δημοπρατήθηκε και αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση του έργου αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ το ίδιο διάστημα θα προκηρυχθεί και το τελευταίο κομμάτι των έργων που αφορά την Παράκαμψη της Στυλίδας».

Παράλληλα, στον Κόμβο Θερμοπύλες - Αγία Μαρίνα κατασκευάζεται αυτοκινητόδρομος με μήκος 17,3 χιλιόμετρα, έργο που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2008. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων στην περιοχή του Μαλιακού ανέρχεται στα 800 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.