ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κριτική ΠΑΣΟΚ για τους 150.000 Η/Υ που δεν πήραν οι μαθητές

21:47 - 10 Ιουλ 2006 | Οικονομία
Εντονη κριτική άσκησε τη Δευτέρα το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, λόγω της μη υλοποίησης των προεκλογικών της δεσμεύσεων για τη διανομή ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλους τους μαθητές.

Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος κ. Ν. Αθανασάκης επεσήμανε ότι σε προεκλογική του ομιλία στο Περιστέρι, στις 11 Φεβρουαρίου 2004, ο Πρωθυπουργός είχε πει επί λέξει:

«Δεσμευόμαστε για την εξασφάλιση 150.000 ηλεκτρονικών υπολογιστών για μαθητές και σπουδαστές, επαναφέρουμε τη διάταξη για έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα της δαπάνης για αγορά Η/Υ».

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασάκη, «οι όλοι μαθητές έγιναν οι τρεις πρώτοι μαθητές, στη συνέχεια έγιναν οι πρωτεύσαντες μαθητές, ώστε να χρειαστεί, όταν υπήρξαν ερωτήσεις στην Βουλή από τους βουλευτές μας, αλλά και ενοχλήσεις από αυτούς που περίμεναν τους υπολογιστές, να εκδοθεί μια ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η οποία διευκρίνιζε στις 11 Νοεμβρίου 2005 ότι είναι αυτονόητο πως η εξαγγελία του κ. πρωθυπουργού θα υλοποιηθεί απολύτως».

Ο ίδιος κατέληξε τονίζοντας ότι «ωραία είναι τα επικοινωνιακά, ωραία είναι να εμφανίζεται κάποιος σαν Αγιος Βασίλης που μοιράζει στα παιδιά ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλλά πρέπει να θυμάσαι τι έχεις πει και αν δεν θυμάσαι, πρέπει να φαντάζεσαι ότι κάποιος θα σου το θυμίσει».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.