ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Παπακωνσταντίνου: "Το μεγαλύτερο άγχος μου είναι πώς θα προχωρήσει το Μεσοπρόθεσμο"

08:12 - 08 Ιουν 2011 | Οικονομία
Το μεγαλύτερο άγχος μου είναι πώς με αυτόν τον διοικητικό μηχανισμό θα προχωρήσει το Μεσοπρόθεσμο, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, όπου απάντησε σε έναν προς έναν τους βουλευτές που πήραν τον λόγο και έθεσαν σειρά ερωτημάτων.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι "δεν έχουμε αποτύχει", αν και ανέφερε αστοχίες αλλά και καθυστερήσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι ζούμε σε υπερχρεωμένη χώρα και αυτό πληρώνουμε, αλλά γι' αυτό κάτι πρέπει να γίνει και δίκαια, όπως οι βουλευτές ζήτησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη των μελών του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου του ΠΑΣΟΚ, προκύπτει ότι η ανάγκη των επιπλέον παρεμβάσεων εφέτος οφείλεται στα εξής: 2,5 δισ. ευρώ από την αναθεώρηση του ελλείμματος, 1 δισ. ευρώ από τη μεγαλύτερη της προβλεπόμενης ύφεσης, 1,7 δισ. ευρώ από νέες φορολογικές ελαφρύνσεις (ουσιαστικά τις επιστροφές φόρου από τις αποδείξεις) και 1,2 δισ. ευρώ από την επανεκτίμηση των μέτρων που είχαν αποφασισθεί στο πλαίσιο του αρχικού μνημονίου.

Την Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, θα συνέλθει, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, το υπουργικό Συμβούλιο σε τακτική συνεδρίαση, προκειμένου να εγκρίνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για την Οικονομία 2012-2015.

Παραλλήλως, μετατέθηκε για σήμερα το απόγευμα η προγραμματισμένη για χθες συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, λόγω της παρατεταμένης συνεδρίασης του ΚΤΕ Οικονομικών.

Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει δημοψήφισμα για την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.
Τελευταία τροποποίηση στις 09:47 - 08 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.