ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναίνεση δια της πλαγίας ετοιμάζει η κυβέρνηση

08:21 - 09 Ιουν 2011 | Οικονομία
(upd) Σε εξέλιξη βρίσκεται το υπουργικό συμβούλιο που ξεκίνησε στις 15:00 το μεσημέρι, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, κατά το οποίο αναμένεται να εγκριθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ενώ το βράδυ θα κατατεθεί στη Βουλή, όπως ανέφερε, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενημερώνοντας τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τα μέτρα θα υπάρχει ένα ενιαίο άρθρο, όταν θα ζητηθεί η ψήφισή τους στην Βουλή, αλλά θα συζητηθούν ένα- ένα. Επίσης, θα περιληφθούν μέτρα που περιλαμβάνονται στο Ζάππειο 2 της Νέας Δημοκρατίας. Η ψήφισή του δε, αναμένεται να γίνει στις 28 Ιουνίου. Την ερχόμενη Τρίτη θα αρχίσει η συζήτησή του στην αρμόδια Επιτροπή.
Στο μεταξύ, την ανάγκη να γίνουν οι μεγάλες αλλαγές στη χώρα, σημείωσε ο κ. Παπανδρέου στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, τις οποίες, όπως τόνισε «δεν θα τις φέρει κανένας σωτήρας, δεν θα τις φέρει καμία μαγική συνταγή, δεν θα τις φέρει η κατάργηση της Βουλής των Ελλήνων, δηλαδή η κατάλυση της δημοκρατίας».

Για εμάς η εθνική συνεννόηση δεν είναι μόνο λόγια, την εννοούμε. Και περιμένουμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να σταθούν στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων και να βάλουν το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό",τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε επίσης ότι «προϋπόθεση για την προώθηση των μεγάλων αλλαγών, είναι να μπορεί η χώρα να υπάρχει, να ικανοποιεί τις ανάγκες της στο εσωτερικό αλλά και τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές της» και γι' αυτό «πρέπει να προχωρήσουμε με υπευθυνότητα στην τελική επεξεργασία και ψήφιση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος».

Ο πρωθυπουργός έθεσε επίσης τρία ζητήματα τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη στη συζήτηση: (α) «να μείνουμε στους δημοσιονομικούς στόχους της μείωσης του ελλείμματος», (β) «να πάρουμε μέτρα που να ενισχύουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα», με προστασία των αδυνάμων και επιμερισμό των βαρών με δίκαιο τρόπο και (γ) να ληφθεί μέριμνα ώστε, «κατά το δυνατό, οι αποφάσεις αυτές να μην αναστείλουν την αχτίδα φωτός στην αναπτυξιακή μας πορεία».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:04 - 09 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.