ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποστηρίζει τρόικα ο Γιούνκερ - "Χρειάζεται αυστηρή εφαρμογή του Μνημονίου και συναίνεση"

08:29 - 09 Ιουν 2011 | Οικονομία
Την άποψη της τρόικας για ανάγκη αυστηρής εφαρμογής του Μνημονίου και πολιτικής συναίνεσης στην Ελλάδα συμμερίζεται ο πρόεδρος του Eurogroup, κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπως ακριβώς αναφέρει ο ίδιος σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε, έπειτα από την έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της οποίας κύριο θέμα προς συζήτηση αποτέλεσε η τέταρτη αξιολόγηση της Τρόϊκα για την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής στη χώρα. Να σημειωθεί ότι παράλληλα, ο κ. Γιούνκερ χαιρέτισε και τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για την άμεση έναρξη του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων.
Όπως ανέφερε στη δήλωσή του ο πρόεδρος τoυ Εurogroup, οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης υπογράμμισαν τη σημασία της διακομματικής στήριξης του προγράμματος στην Ελλάδα και τόνισαν ότι η προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας μπορεί να πετύχει μόνο εφόσον όλα τα πολιτικά κόμματα συνυπογράψουν του στόχους και τις βασικές παραμέτρους του προγράμματος.

Ο πρόεδρος τoυ Εurogroup σημείωσε ακόμη ότι η ευρωζώνη εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συμφωνία που επετεύχθη σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων με τις ελληνικές αρχές για τη δέσμη οικονομικών και νομισματικών πολιτικών που απαιτούνται για την εκπλήρωση των στόχων του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, το Eurogroup σημείωσε τη σημαντική πρόοδο που πέτυχαν οι ελληνικές αρχές κυρίως σε ότι αφορά τη δημοσιονομική σταθεροποίηση, αν και, όπως επισημαίνει, η ενίσχυση των δημοσιονομικών και των ευρύτερων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων παραμένει αναγκαία.
Τελευταία τροποποίηση στις 11:50 - 09 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.