ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 90 δισ. ευρώ το νέο πακέτο για Ελλάδα

13:47 - 09 Ιουν 2011 | Οικονομία
Το δεύτερο έκτακτο δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα μάλλον θα ανέλθει περίπου στα 90 δις ευρώ, επιπλέον της βοήθειας που μένει να εκταμιευθεί από το τρέχον μνημόνιο, είπε την Πέμπτη πηγή του Eurogroup.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble ανέφερε σε μέλη του κυβερνητικού  συνασπισμού την Τετάρτη ότι η Ελλάδα χρειάζεται επιπλέον κεφάλαια 90 δις ευρώ μέσω  ενός δεύτερου πακέτου βοήθειας που θα εξασφαλίσει οικονομικά τη χώρα έως το 2014.

Οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup συζήτησαν σε τηλεδιάσκεψη το  απόγευμα της Τετάρτης τους όρους του δεύτερου πακέτου διάσωσης για την χώρα.

"Δεν μπορεί κανείς να προσδιορίσει το ακριβές νούμερο ακόμα, καθώς δεν γνωρίζουμε  πραγματικά ποιά θα είναι η νέα δομή του νέου προγράμματος -- εάν οι υπόλοιπες δόσεις  που δεν έχουν ακόμη διατεθεί στην Ελλάδα θα μεταφερθούν στο νέο πρόγραμμα ή εάν θα  υπάρχουν παράλληλα με το νέο πρόγραμμα. Αυτό δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο", είπε η πηγή  του Eurogroup.

"Αλλά η γενική ιδέα είναι τα 90 δις ευρώ να είναι επιπλέον όσων έχουμε μέχρι στιγμής", είπε η  πηγή.

Μόλις η Ελλάδα λάβει την επόμενη δόση των 12 δις ευρώ από το υφιστάμενο πρόγραμμα  της ΕΕ και του ΔΝΤ, η οποία είναι πιθανόν να καταβληθεί στις αρχές Ιουλίου, θα απομένουν  τουλάχιστον 45 δις ευρώ για να διατεθούν στη χώρα στο πλαίσιο του μνημονίου που  συμφωνήθηκε πέρυσι.

"Τα 90 δις ευρώ θα επιμεριστούν σε 30 δις από αποκρατικοποιήσεις, 30 δις από τη  συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και 30 δις από νέο δάνειο από την ευρωζώνη, το ΔΝΤ και από  τα κεφάλαια που βρίσκονται υπό την εποπτεία της Κομισιόν -- το Eυρωπαϊκό Ταμείο  Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας", είπε η πηγή.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:49 - 09 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.