ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FT: Αιχμές στο ΥΠΟΙΚ για τις προβλέψεις του περί εξαγωγών

10:48 - 10 Ιουν 2011 | Οικονομία
Aιχμές κατά των προβλέψεων του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών αφήνουν σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Financial Times, το οποίο καταπιάνεται με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που είδαν χθες το πρωί το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν την ύφεση και τις εξαγωγές.
Ειδικότερα, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση κατά την εφημερίδα είναι ότι οι εξαγωγές υπολογισμένες σε σταθερές τιμές, μειώθηκαν κατά 4,4% σε τριμηνιαία βάση, ενώ το προηγούμενο τρίμηνο είχαν αυξηθεί κατά 12%. Σύμφωνα με το  εν λόγω δημοσίευμα το αποτέλεσμα αυτό είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με τις προβλέψεις του ΥΠΟΙΚ, που τόνιζε ότι οι εξαγωγές θα οδηγήσουν την οικονονομία και πάλι σε ανοδική τροχιά.

Παράλληλα, το δημοσίευμα αποπνέει και έντονες ανησυχίες και αμφιβολίες για το κατά πόσο η ανάκαμψη για την ελληνική οικονομία θα μπορέσει να αποτελέσει σύντομα πραγματικό γεγονός, καθώς, όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι δημόσιες δαπάνες αυξήθηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο κατά 2,7% σε τριμηνιαία βάση, «παρά τις προσπάθειες για περαιτέρω σύσφιξη της δημοσιονομικής πολιτικής».
Τελευταία τροποποίηση στις 13:30 - 10 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.