ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτός κούρσας για την ηγεσία του ΔΝΤ ο Φίσερ

15:35 - 14 Ιουν 2011 | Οικονομία
Αποκλείστηκε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Ισραήλ Στάνλεϊ Φίσερ από την υποψηφιότητα για τη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ για λόγους ηλικιακούς. Η Λαγκάρντ και ο Κάρστενς συνεχίζουν την "κούρσα" για τη διαδοχή του Στρος-Καν.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι για την θέση του γενικού διευθυντή οι υποψήφιοι είναι δύο, η Γαλλίδα Κριστίν Λαγκάρντ και ο Μεξικανός Αγκουστίν Κάρστενς.

Το ΔΝΤ ενέκρινε τις δύο αυτές υποψηφιότητες «σύμφωνα με την απόφαση που υιοθέτησε το διοικητικό του συμβούλιο στις 20 Μαΐου, η οποία καθορίζει με λεπτομέρειες την διαδικασία επιλογής του νέου γενικού διευθυντή», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο 67χρονος Φίσερ αποκλείστηκε λόγω ηλικίας, αφού το όριο είναι τα 65 χρόνια.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, το οποίο απαρτίζουν εκπρόσωποι των 24 χωρών ή ομάδων χωρών, θα αποφασίσει μέχρι τις 30 Ιουνίου ποιος θα είναι ο νέος γενικός διευθυντής.

Στηρίζει Λαγκάρντ το Κατάρ

Το Κατάρ υποστηρίζει την υποψηφιότητα της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ για τη θέση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ.

Το πρακτορείο, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών τη Κατάρ, μετέδωσε: «Το υπουργείο υποστηρίζει την υποψηφιότητα της Κριστίν Λαγκάρντ, της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών, για τη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ».

Στην περιοχή του Κόλπου, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν την Κυριακή την υποστήριξή τους προς την υποψηφιότητα της Λαγκάρντ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.