ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λοβέρδος: Με ταχείς ρυθμούς ο Καλλικράτης στην Υγεία - Δεκάδες νοσοκομεία συγχωνεύονται

16:45 - 20 Ιουν 2011 | Οικονομία
Με ταχείς ρυθμούς προωθείται η διοικητική ενοποίηση δεκάδων νοσοκομείων, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδος. Στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τους διοικητές από όλη την Ελλάδα τόνισε οτι τα 131 νοσοκομεία της χώρας θα πάψουν να λειτουργούν με ισάριθμες διοικήσεις.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε οτι ολά τα νοσηλευτικά ιδρύματα θα διοικούνται στο εξής μόνο από 83 διοικήσεις, αλλά και ότι από τις 1900 κλινικές θα συγχωνευθούν οι 300. Χαρακτηριστικά ανέφερε οτι πριν απο 15 χρόνια στα νοσοκομεία υπήρχαν μόνο 950 κλινικές και μέσα σ αυτά τα χρόνια υπερδιπλασιάστηκαν.

Επίσης, ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι φέτος αναμένεται να δωθούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ λιγότερα για προνοιακά επιδόματα. Ο υπουργός είπε ότι ο νέος υφυπουργός κ. Μάρκος Μπόλαρης, θα αναλάβει αποκλειστικά τον τομέα της πρόνοιας, καθώς όλα τα προνοιακά επιδόματα που χορηγούνται από διαφορετικά υπουργεία θα συγκεντρωθούν στο Υγείας.

Εκτιμάται ότι περί τα 48 εκ. ευρώ λιγότερα θα δοθούν φέτος για προνοιακά επιδόματα με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και αναφέρουν ότι εξακολουθούν να λαμβάνουν επιδόματα άνθρωποι που δεν τα διακαιούνται.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:12 - 20 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.