ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την "εν κρυπτώ" επιβολή τελών μεταγραφής στις κληρονομιές καταγγέλλει η ΠΟΜΙΔΑ

15:02 - 27 Ιουν 2011 | Οικονομία
Την άμεση απόσυρση της διάταξης, με την οποία επιβάλλονται για πρώτη φορά τέλη μεταγραφής και στις κληρονομιές, ζήτησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων με επιστολή προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαιωάννου.
Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ η σχετική ρύθμιση προωθήθηκε κυριολεκτικά εν κρυπτώ, δεν προηγήθηκε καμία διαδικασία διαβούλευσης και κατατέθηκε πριν τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης στο νομοσχέδιο με τις τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και προβλέπει την επιβολή τελών  μεταγραφής στις πράξεις αποδοχής κληρονομιάς, ύψους 0,775 ο/οο, όσο ισχύει δηλαδή και για τις δωρεές.

Στην ίδια επιστολή η ΠΟΜΙΔΑ διαμαρτύρεται επίσης για την αναδρομική αύξηση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας μέσω της μείωσης του αφορολόγητου στις 200.000 ευρώ, με αποτέλεσμα η ετήσια επιβάρυνση να φθάνει έως και 500 ευρώ κατά κεφαλή και καλεί την κυβέρνηση να μειώσει τις αντικειμενικές αξίες και τους συντελεστές του φόρου, καθώς και να εξαιρέσει τα κάθε είδους απρόσοδα ακίνητα.

Η ΠΟΜΙΔΑ διαμαρτύρεται παράλληλα και για την αναδρομική αύξηση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας μέσω της μείωσης του αφορολόγητου στις 200.000 ευρώ.  
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.