ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση με τον Ερντογάν είχε ο Σιούφας

14:32 - 13 Ιουλ 2006 | Οικονομία
Σύντομη συνάντηση με τον τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν είχε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, κατά τη διάρκεια της επίσημης εκδήλωσης για τα εγκαίνια του πετρελαιαγωγού Μπακού-Τυφλίδα-Τσεϊχάν.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε και ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Hilmi Mehmet Giuler, ο τούρκος πρωθυπουργός ζήτησε από τους δύο υπουργούς να πληροφορηθεί το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης του ελληνο-τουρκικού αγωγού φυσικού αερίου και τον ακριβή χρόνο περάτωσής του.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας συναντήθηκε επίσης:

- Με τον Επίτροπο για θέματα Ενέργειας Αndris Piebalgs και συζήτησαν για την πορεία των διεθνών διασυνδέσεων της Ελλάδας.

- Με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης Pierluigi Bersani και συζήτησαν τα θέματα του ελληνο-ιταλικού αγωγού φυσικού αερίου.

- Με τον υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν Samir Sharifov και τον υπουργό Πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν Natiq Aliyev με τους οποίους συζήτησε ειδικότερα θέματα για τη θεμελίωση της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

- Με τον υπουργό Oικονομικών και Ενέργειας της Αλβανίας Genc Ruli και συζήτησαν την περεταίρω προώθηση της ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών, ιδίως στους τομείς του ηλεκτρισμού και του φυσικού αερίου.

- Με τον υπουργό Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Ali Ibrahim Naimi. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις σχέσεις των δύο χωρών στον τομέα του πετρελαίου και εξετάστηκαν τρόποι διεύρυνσης της ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.