ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FT: Αιχμές στη Γερμανία για την εμπλοκή των ιδιωτών στο ελληνικό δάνειο

09:10 - 05 Ιουλ 2011 | Οικονομία
Επικριτικό το σημερινό δημοσίευμα των FT για την εμπλοκή των ιδιωτών στο νέο δάνειο της Ελλάδας.
Αιχμές για την εμμονή της Γερμανίας ως προς τη συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο δάνειο της Ελλάδας αφήνουν με σημερινό δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Ο αρθρογράφος του εν λόγω δημοσιεύματος ασκεί δριμύτατη κριστική στις ευρωπαικές κυβερνήσεις που θέλουν να μπλέξουν και τους ιδιώτες ομολογιούχους στο ζήτημα της επιπλέον χρηματοδότησης της χώρας. Αν και ο ίδιος παραδέχεται ότι το γαλλικό σχέδιο περιορίζει τις πιθανότητες ζημίας για τους ιδιώτες επενδυτές, εντούτοις θεωρεί πως η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πληρώσει το υψηλό επιτόκιο των 30ετων ομολόγων που θα κυμαίνεται από 5,5% έως και 8%.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η αποδοχή των όρων για την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα δεν αποτελούσε μέρος της αρχικής συμφωνίας της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ως εκ τούτου οι Έλληνες θα μπορούσαν απλώς να αρνηθούν κάτι τέτοιο, ωστόσο δεν το πράττουν διότι «δείχνουν φοβισμένοι απέναντι στις επιπτώσεις μιας άμεσης χρεοκοπίας».

Τέλος, καταλήγει σημειώνοντας ότι δεν θα πρέπει να δίδεται μεγάλη εμπιστοσύνη στα πολύπλοκα χρηματοοικονομικά οχήματα με ακρωνύμια και πως η μετάθεση των προβλημάτων για το μέλλον είναι πλέον επικίνδυνη.
Τελευταία τροποποίηση στις 10:36 - 05 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.