ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον υπουργό Εργασίας το πόρισμα για βαρέα - ανθυγιεινά

15:53 - 05 Ιουλ 2011 | Οικονομία
Παραδόθηκε σήμερα στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη, το πόρισμα της Διαρκούς Επιτροπής για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα στο πλαίσο ειδικής συνεδρίασης, στην οποία παρέστη και ο ίδιος ο υπουργός.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πόρισμα περιγράφονται τα κριτήρια τα οποία συμφωνήθηκαν από τα μέλη της επιτροπής με τα οποία θα διαμορφωθεί η νέα λίστα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

    Η επιτροπή συμφώνησε με την πρόταση του κ. Κουτρουμάνη να συζητήσει εντός των επόμενων 10 ημερών ενδεικτική λίστα που θα εισηγηθεί στην επιτροπή η ομάδα Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Εργασίας και των Ταμείων.

    Η πρόταση των Εμπειρογνωμόνων θα διαμορφωθεί με βάση το πόρισμα, την διεθνή εμπειρία και αξιοποίηση των μέχρι σήμερα μελετών. Μέχρι τις 20 Ιουλίου και μέσα από τις συνεχείς συνεδριάσεις, η επιτροπή θα παραδώσει τις προτάσεις της για την εφαρμογή της νέας λίστας.

    Η τελική απόφαση θα είναι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μετά από διαβούλευση με τους Κοινωνικούς Εταίρους.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.