ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Θα βρούμε λύση σε αυτή τη Σύνοδο

08:45 - 19 Ιουλ 2011 | Οικονομία
"Η Γαλλία δεν θα υποστηρίξει λύση που θα μοιάζει ως πιστωτικό γεγονός, ή, με άλλα λόγια εγκατάληψη του χρέους".
Αισιόδοξος για την πορεία των ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων σχετικά με τη σωτηρία της Ελλάδας, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Φρανσουά Μπαρουάν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε χθες στην Ουάσινγκτον, επισημαίνοντας ότι η Γαλλία δεν θα αναζητήσει λύση βασιζόμενη σε ένα πιστωτικό γεγονός .

"Έχω εμπιστοσύνη. Έχουμε συζητήσει κατ΄ επανάληψη τηλεφωνικώς . Έχουμε καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ούτως ώστε να βρεθεί η λύση για να αποφευχθεί συλλογικό λάθος, ή, ένα πιστωτικό γεγονός" διευκρίνισε ο Γάλλος υπουργός.

"Η Γαλλία δεν θα υποστηρίξει λύση που θα μοιάζει ως πιστωτικό γεγονός, ή, με άλλα λόγια εγκατάληψη του χρέους", πρόσθεσε.

Πιστωτικό γεγονός προέρχεται όταν ο οφειλέτης είναι σε θέση να καταβάλλει τους τόκους ή το οφειλόμενο ποσόν, ή, ακόμη όταν αμφισβητεί την εγκυρότητα των δεσμεύσεων της έναντι των πιστωτών του, ή, σε περίπτωση αναδιάρθρωσης, ή, τέλος όταν οι αρχικές συνθήκες του δανείου επανεξετάζονται υπό όρους λιγότερο ευνοϊκούς για τους πιστωτές.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, να ολοκληρώσουν τους όρους ενός δεύτερου σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας, ούτως ώστε να προληφθούν οι ανησυχίες των αγορών για επίμονες και μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα κράτη - μέλη της Ένωσης.
Τελευταία τροποποίηση στις 09:10 - 19 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.