ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Κληρώνει" σήμερα για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πακέτο στήριξης

08:42 - 22 Ιουλ 2011 | Οικονομία
(upd) Έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup την Κυριακή.
"Κληρώνει" σήμερα το μεσημέρι για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα. Υπό την ηγεσία της γενικής διεθύντριας του Ταμείου, κυρία Κριστίν Λαγκάρντ, το διοικητικό συμβούλιο του ΔΤΝ θα αποφασίσει, μία μέρα ύστερα από τη Σύνοδο Κορυφής, το αν θα καταβάλλει το μερίδιό του στο νέο δάνειο για τη χώρα.

Παράλληλα, έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, ενώ εμπειρογνώμονες θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες τις διαβουλεύσεις γύρω από την κρίση χρέους.

Σημειώνεται ότι η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ,  πριν αναχωρήσει από τις Βρυξέλλες διαβεβαίωσε ότι ο πιστωτικός θεσμός του οποίου προϊσταται «θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον ρόλο του», για να βοηθήσει την ελληνική οικονομία.

Παράλληλα, η ίδια χαιρέτισε «τη σπουδαία υποστήριξη που παρέχεται τώρα, με στόχο την ανάπτυξη και την οικονομική σταθεροποίηση (στην Ευρωζώνη), εκ μέρους των ηγετών της ευρωζώνης, αλλά και των πιστωτικών θεσμών».

Τέλος, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ σημείωσε ότι «το ΔΣ του ΔΝΤ είναι έτοιμο να αξιολογήσει τυχόν νέο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης», ώστε να συνδράμει το ΔΝΤ και στο μέλλον υπερ της ελληνικής οικονομίας.

Βάσει της απόφασης της Συνόδου Κορυφής, το νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα προβλέπει 109 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 72 δισ. ευρώ θα προέλθουν από την ΕΕ και το ΔΝΤ και τα 37 δισ. ευρώ από τη συμμετοχή των ιδιωτών.
Τελευταία τροποποίηση στις 18:12 - 22 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.