ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

AveCeasar!!! Οι 15 Διοικήσεις ΔΕΚΟ σε (απο)χαιρετούν!!!

11:08 - 17 Ιουλ 2006 | Οικονομία
Η σημερινή απογευματινή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής ΔΕΚΟ παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για το μέλλον των διοικήσεων 15 τουλάχιστον (μπορεί και 20) Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ευρύτερου Δημοσίου Τομέα.

«Το πρώτο λόγο πρέπει να έχει ο Γιώργος (Αλογοσκούφης)» δήλωσε χωρίς περιστροφές ο ΥπΕθΑ Ευάγγ. Μεϊμαράκης όταν ρωτήθηκε για το ποιός πρέπει να επιλέγει τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ... «Τις διοικήσεις ΔΕΚΟ που εσύ εποπτεύεις θα τις επιλέξουμε μαζί» απάντησε στην φιλοφρόνηση ο Υπουργός Οικονομίας.

Για όλους εμάς που παρακολουθούσαμε τον διάλογο τα συμπεράσματα είναι δύο:

Πρώτον, υπάρχει σχέδιο ευρύτατων και άμεσων αλλαγών στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ

Δεύτερον, δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των υπουργών ως προς τα πρόσωπα, τους στόχους και την αξιολόγηση των μέχρι σήμερα διοικήσεων...

Δεν είναι μυστικό στους παροικούντες την ...Ιερουσαλήμ, ότι η αντίληψη του Υπουργού Μεταφορών για τους στόχους και τον τρόπο διοίκησης των ΔΕΚΟ που εποπτεύει ο κ. Λιάπης σε πολλά σημεία δεν συμπίπτει με τους στόχους του προϋπολογισμού που έχει καταρτίσει ο κ. Αλογοσκούφης κι έχει ψηφίσει η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή...

Σήμερα λοιπόν η Διυπουργική Επιτροπή πρέπει να αξιολογήσει το έργο των Διοικήσεων των ΔΕΚΟ και να σταθεί σε κρίσιμες «λεπτομέρειες» όπως οι Χάρτες Υποχρεώσεων προς τους Καταναλωτές και τα «νέα» καταστατικά των δημόσιων επιχειρήσεων που υποτίθεται ότι έχουν επικυρωθεί από τις γενικές τους συνελεύσεις.

Επίσης θα πρέπει η Διυπουργική θα πρέπει να αποφασίσει αν οι διοικήσεις έχουν προχωρήσει στη διαδικασία υποβολής των νέω εσωτερικών κανονισμών λειτουργίας των ΔΕΚΟ που έχει καταληκτική προθεσμία στις 30 Αυγούστου.

Το Υπουργείο Οικονομίας σκοπεύει εντός των επομένων ημερών να πραγματοποιήσει σεμινάριο για να ενημερώσει τις ΔΕΚΟ και να δώσει τις κατευθύνσεις για το πως θα πρέπει να κινηθούν σε ό,τι αφορά τους κανονισμούς λειτουργίας, τους κανονισμούς των διοικητικών συμβουλίων και για την κατάρτιση των προϋπολογισμών τους.

Για να έχει επιτυχία αυτό το σεμινάριο, πρέπει τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν να συμμερίζονται τις απόψεις του κ. Αλογοσκούφη...

Χρήστος Ν. Κώνστας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.