ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτός Δημοσίου 7.000 υπάλληλοι...

09:15 - 29 Ιουλ 2011 | Οικονομία
Μέσω καταργήσεων, συγχωνεύσεων και αναδιοργάνωσης περίπου 40 δημόσιων οργανισμών και φορέων που εποπτεύονται από το Δημόσιο
Tην πόρτα της εξόδου από το ελληνικό Δημόσιο θα δουν 7.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέσω καταργήσεων, συγχωνεύσεων και αναδιοργάνωσης περίπου 40 δημόσιων οργανισμών και φορέων που εποπτεύονται από το Δημόσιο, μετά τη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", η κατάργηση, η συγχώνευση και η αναδιοργάνωση αφορά την ΕΡΤ, την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, τον ΟΔΔΥ, τον ΕΟΜΜΕΧ.

Όοπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, φαίνεται πως τη νύφη των περιστολών θα πληρώσει η ΕΡΤ, στην οποία εργάζονται 3.500 άνθρωποι με διαφορετικές συμβάσεις εργασίας. Οι πιέσεις για μαζικές απολύσεις είναι μεγάλες, αλλά δεν γίνονται αποδεκτές από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό. Με βάση σχέδιο που θα παρουσιάσει γύρω στις 15 Αυγούστου, θα οδηγηθούν στη συνταξιοδότηση αρκετές δεκάδες υπάλληλοι, άλλοι σε κατάσταση εργασιακής εφεδρείας, ενώ δεν πρόκειται να ανανεωθούν οι συμβάσεις μεγάλου αριθμού από τους 1.700 συμβασιούχους.

Στο πλαίσιο των περικοπών, σχεδιάζεται η κατάργηση αριθμού σταθμών της ΕΡΑ, ο περιορισμός ή ακόμη και η πλήρης κατάργηση των εξωτερικών παραγωγών της ΕΡΤ, η αναδιάρθρωση των καναλιών του σταθμού με προσανατολισμό στην ποιότητα και τον πλουραλισμό (κανάλι για ειδήσεις η ΝΕΤ, για ταινίες η ΕΤ1). Αντίθετα, θα γίνει προσπάθεια να μη θιγούν οι φορείς πολιτισμού που συντηρεί η ΕΡΤ όπως η Ορχήστρα των Χρωμάτων, τα μουσικά σύνολα και η Χορωδία της ΕΡΤ, παρότι απασχολούν περί τα 600 άτομα, τα οποία όμως αμείβονται με ποσά γύρω από τον κατώτερο μηνιαίο μισθό.
Τελευταία τροποποίηση στις 16:36 - 29 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.