ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για την πορεία της οικονομίας συζήτησαν Ν. Γκαργκάνας-Γ. Αλογοσκούφης

14:50 - 17 Ιουλ 2006 | Οικονομία
Με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκο Γκαργκάνα συναντήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης.
Ο κ. Αλογοσκούφης ενημέρωσε τον κ. Γκαργκάνα για τη γενικότερη πορεία της οικονομίας με έμφαση στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων και των προβλέψεων στα μακροοικονομικά μεγέθη.

Από την πλευρά του ο κ. Γκαργκάνας αναφέρθηκε στο θέμα των επιτοκίων. Το υπουργείο Οικονομίας αναγνωρίζει ότι υφίσταται αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου, αλλά παράλληλα προσδοκά ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη.

Πάντως, πέρυσι η αύξηση των τιμών του πετρελαίου είχε μία αρνητική επίπτωση στην ανάπτυξη της τάξης του 0,3%, ενώ για φέτος το υπουργείο Οικονομίας εκτιμά ότι θα είναι κατά τι μικρότερη.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι το θέμα των αποκρατικοποιήσεων θα συζητηθεί αύριο στην Κυβερνητική Επιτροπή.Ο κ. Αλογοσκούφης ενημέρωσε τον κ. Γκαργκάνα για τη γενικότερη πορεία της οικονομίας με έμφαση στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων και των προβλέψεων στα μακροοικονομικά μεγέθη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.