ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Πρεμιέρα" του διαλόγου για το νέο φορολογικό σύστημα

09:26 - 01 Αυγ 2011 | Οικονομία
"Πρεμιέρα" του διαλόγου για το νέο φορολογικό σύστημα
Συνεδριάζει σήμερα στις 12.00 η διακομματική επιτροπή για το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα.
Ο διάλογος περιλαμβάνει τις αλλαγές στο ΦΠΑ, την επανεξέταση φοροαπαλαγών, τις αλλαγές στη φορολογία ακινήτων και επιχειρήσεων.

Στόχος του διαλόγου, όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, είναι, «μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου να μπορούμε να εμφανίσουμε ολοκληρωμένο το σχέδιο ενός εθνικού φορολογικού συστήματος απλού, ευανάγνωστου, σταθερού, ισορροπημένου, που να έχει καθαρά αναπτυξιακά χαρακτηριστικά, να διέπεται από πνεύμα κοινής λογικής και κοινωνικής δικαιοσύνης, ένα εθνικό φορολογικό σύστημα στο οποίο ο καθένας θα βλέπει ότι έχει μία καθαρή θέση και ότι η θέση του αυτή είναι δίκαιη σε σχέση με τους διπλανούς του».

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε και για την επαναξέταση των συντελεστών ΦΠΑ τονίζοντας πως «Το εθνικό φορολογικό σύστημα θα εξετάσει και το ζήτημα των συντελεστών του ΦΠΑ, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών υποχρεώσεων που έχουμε αναλάβει και εφόσον υπηρετούμε τους ίδιους αριθμητικούς στόχους. Αλλά αυτοί οι αριθμητικοί στόχοι μπορεί να εξυπηρετηθούν με διαφορετικά επιμέρους μέτρα, πάντα σε συνεργασία με τους θεσμικούς μας εταίρους».

Η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάθεση του νομοσχεδίου, τον Σεπτέμβριο.
Τελευταία τροποποίηση στις 16:21 - 01 Αυγ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.